top of page

Einde seizoen training en BBQ Traditional Tang Soo Do Federation in Leeuwarden


seminar-koreaans-karate-leeuwarden-traditional-tang-soo-do

Afgelopen zondag vond de einde seizoen training van de Traditional Tang Soo Do Federation plaats met een afsluitende BBQ. Ongeveer 80 studenten en familie van de scholen van Samjoko uit Leeuwarden, Tang Soo Drachten, Shi Sun uit Harlingen, Tang Soo Do Zevenaar waren aanwezig bij de Dojang In4Sport van High Five Tang So Doo op deze zon(overgoten)dag.

Er vonden 3 seminars in de buitenlucht plaats voor de groepen, ingedeeld naar bandkleur en leeftijd. Het seminar gegeven door SBN Maarten van der Spek betrof de nieuwe een-stapssparring, waar een aanval gepareerd wordt door een combinatie van blokken, trappen en stoten. KSN Ronald Pander gaf een onderricht in het hanteren van een wapen, de lange stok, bong genaamd. Met name het aspect van zelfverdediging tegen een wapen werd belicht. KSN Peter Wassenaar verzorgde een seminar over Qigong (neh kung) over de innerlijke energie. Qigong is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer om de lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren, in het Koreaans de Chi genaamd.

De leerzame dag werd afgerond met een BBQ waar met de familie en Tang Soo Do familie het seizoen 2017/2018 werd afgesloten. De Tang Soo Tijgers en Draken en andere kinderen vermaakten zich op het springkussen. Het begin van een mooie traditie. Tang Soo!

Meer foto's zijn te vinden op de Facebookpagina van Traditional Tang Soo Do federation:

Tang Soo Do (uitspraak: tang soe doo) is een oosterse verdedigingskunst voor iedereen, van oud tot jong. We noemen Tang Soo do bewust geen ‘vechtsport’ omdat de sfeer en insteek van Tang Soo Do niet agressief is, maar gebaseerd op waarden respect, discipline en stijl. Tang Soo Do heeft zijn oorsprong in Korea en in stijl zijn er veel overeenkomsten met Karate uit Japan en Kung fu uit China. Tang Soo Do is de meer traditionele Koreaanse verwant van Taekwondo, dat meer bekend is omdat het een Olympische vechtsport is.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page