top of page

International Tang Soo Do UK open Cardiff


toernooi-tang-soo-do-koreaans-karate-leeuwarden-cardiff-zelfverdediging-weerbaarheid

Zaterdag 28 april was het weer zover: het grootste Tang Soo Do toernooi van Europa. Elk jaar wordt dit toernooi georganiseerd door de Traditional Tang Soo Do Federation (TTF) van meester Trudgill. Meester Trudgill heeft de TTF opgericht en er vallen vele scholen onder in Groot-Brittannië, Canada, USA en Nederland. Vanuit Nederland was dit jaar de delegatie van de TTF scholen Samjoko , Shi Sun , Tang Soo Drachten , Tang Soo Do Zevenaar, en natuurlijk High Five Koreaans karate aanwezig. Op de foto staan de deelnemers van Team NL.

Tang Soo Do (uitspraak: tang soe doo) is een oosterse verdedigingskunst voor iedereen, van oud tot jong. We noemen Tang Soo do bewust geen ‘vechtsport’ omdat de sfeer en insteek van Tang Soo Do niet agressief is, maar gebaseerd op waarden respect, discipline en stijl. Tang Soo Do heeft zijn oorsprong in Korea en in stijl zijn er veel overeenkomsten met Karate uit Japan en Kung fu uit China. Tang Soo Do is de meer traditionele Koreaanse verwant van Taekwondo, dat meer bekend is omdat het een Olympische vechtsport is.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page