ADRES
LEEUWARDEN

Lokatie In4Sport

Kalverdijkje 76 - C

Leeuwarden

Lokatie Techum:

Molkenkelder 4

jeugdsportfonds karate kid tang soo do leeuwarden weerbaarheid
TECHUM
  • Google+ App Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter App Icon
  • Facebook App Icon
  • Facebook App Icon

Tijger Facebook

Spanning voor een examen

Elke twee maanden is er de mogelijkheid om gup examen te doen. Het doel van examens is om een periode af te sluiten en een nieuwe te beginnen. Er wordt getest op wat je de afgelopen periode hebt geleerd. Je hebt daar voor getraind en je instructeur heeft je voorgedragen voor de test. Toch voel je een spanning. En dat is maar goed ook.

Deze spanning zorgt er voor dat je scherp bent. Spanning zegt zo veel als: ik weet wat er komt, ik hoef het alleen nog maar te doen.

 

Zenuwen is wat anders, dan is er iets wat je niet verwacht. Zenuwen is angst voor falen, zenuwen betekent stress. Je lichaam bereidt zich voor op vluchten, vechten of verliezen. Dit gaat meestal gepaard met zaken die nog eens ongemakkelijk laten voelen ook: je maag moet leeg zijn want al het bloed, wat je hebt, moet gebruikt worden om je hersenen in volle staat van paraatheid te brengen. Meestal is er niet genoeg om ook je benen en je armen optimaal te laten functioneren. Niet handig voor een examen.

 

Met oefenen komt zekerheid, met zekerheid komt zelfvertrouwen. Je zenuwen worden omgezet in spanning.

 

Het doen van examen hangt ook niet af van de kalender, maar of je goed geoefend bent en hebt, zodat je zonder zenuwen en met zelfvertrouwen een examen in kan gaan. Vertrouw daarbij op het oordeel van je instructeur, hij laat je geen examen doen als hij niet denkt dat je een kans van slagen hebt. 

 

Niet alleen jij hebt die spanning voor je examen, ook je instructeur. Ook hij heeft een afweging gemaakt of je er aan toe bent. Als jij slaagt, slaagt hij ook.

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Nieuwe black belts!

November 30, 2019

1/3
Please reload

Recent Posts

January 11, 2020

November 30, 2019

June 22, 2019

Please reload

Archive
Please reload